bugün

entry'ler (891)

film öner baboş

Django ve bicentannial man.

albert camus

insan, yaşamı boyunca ne olduğunu anlamaya çalışır.kendini eksiksiz bir biçimde tanımak, ölmektir.

cümlelerini yazan bir abimiz.

kitap alıntıları

insan ne zaman ki, kendini gösterme merakına,sivrilme isteğine boyun eğer,ne zaman ki, "kendini göstermeye" yoğunlaşır ve bunun için yaşar,o zaman ihanet eder. gerçekle her yüz yüze gelişimde,kendini göstermek istemenin yarattığı büyük mutsuzlukla kendimi eksik hissettim. kendini başkalarına değil,yalnızca sevdiği insanlara teslim etmek önemlidir. çünkü o zaman insan,kendini göstermek için değil,yalnızca vermek için teslim eder kendini.insanda, ona gerekli olduğu sanılandan daha fazla güç vardır. sonuna kadar gitmek, sırrını saklamayı bilmek demektir. yalnız olduğum için acı çektim,ama sırrımı saklamak için,yalnızlık acısını yendim. ve bugün,yalnız ve bilinmez olarak yaşamaktan daha büyük bir mutluluk tanımıyorum.

tekrar başlasa izlerim denilen diziler

person of interest
bojack horseman
breaking bad
sherlock
black mirror
Leyla ile Mecnun
Ezel

Baya varmış ya bende.

bir kitap da sen öner

Murathan mungan-şairin romanı.

sagopa kajmerin bir şarkısında dediği gibi

Yine kızarıyor sigaramın ucu,
Görünmüyor hayallerimin ucu bucu.

Hemmen açalım bi 'muamma'.

herkesi kendinden uzaklaştırmak

etrafımda uzaklaştıracak kimse olmadığını çat diye yüzüme vuran başlıktır.

karşı cinsin en sevilen detayı

kokusu.

al sevgilim anne ol bununla

yılların eskitemediği bir Saian şarkısı.

bir insana karşı bu kadar duygu dolu satırlar yazmak için gereken his yoğunluğuna nasıl ulaştığını anlayamıyorum ama hayran kalmamak elde değil.

günün karikatürü

(img:#1985740)

kızıl gerdan

Başlığı hala açılmamış olduğuna şaşırdığım,pilli bebek grubunun yeni şarkısı.

Eski tadı vermiyor olsa da bu müzik çöplüğünde dinlenilebilecek bir parça.Enstrümantal olarak çok hoşuma gitti,elektro gitariste saygılarımı iletiyorum.

niçin intihar etmiyorsunuz

Bir duvar misali beklemek istiyorum.Bir duvar yer kapladığı yüzeyde ne kadar uzun süre bekleyebilir,dayanabilir,yıkılmadan durabilir ise ben de o kadar.

yazarların şu an dinlediği şarkılar

Cem karaca-bekle beni

Ortalık ağarırken,kimseler beklemezken,
Soluk sıkıntılarla ağırlaşan yağmurlar içinde.

tanrıya bir soru bırak

yarınki Stuttgart maçı nolur?

asla mutlu olamayacak insanlar

Farkındalık seviyesi yüksek olan insanlar.

yalnızlık öldürürmü

Yalnızlık,yaşatır.insana benliğini bulma,kendini tanıma fırsatı verir.yalnızca kendisini ilgilendiren,yalnız bir hayat yaşayan insan olmak istediği gibi değil,olması gerektiği gibidir veya olduğu gibi.

eldivenler hikayeler

Murathan Mungan'ın öykülerden oluşan kitabı.Bu yazarımızı bu kadar geç keşfettim için üzgünüm.Okumamı sağlayan buradan 'kitap önerisi' başlığından bir arkadaşın entrysi idi.Sağolsun.kitaptan da şöyle ufak bir alıntı bırakalım.şu üç cümlede kendi çocukluğunu,gençliğini, yetişkinliğini bulacak çok kişi olduğunu düşünüyorum.

hayatı,annesinin gözleriyle gören bir çok çocuk gibi o da yıllarca annesinin gözleriyle baktı babasına.geceleri muayenehanesinde tek başına karanlıkta oturup radyo dinleyerek içki içen adamın yalnızlığını hissetti belki;ama anlamadı.babasını anlaması için büyüyüp erkek olması gerekti.

şairin romanı

Bir Murathan Mungan romanı.
Altını çizdiğim yerlerin haddi hesabı yok,15 yılda yazılmış bir roman olmanın hakkını vermiş.Altı çizili kısımlardan biri aşağıda.

'her insanın ömründe,kendinden önceki insanların anlamadıklarını anlamanın mutluluğu ve anlaşılmasını kendinden sonraki insanlara devredecekleri bilinmezliklerin kederi vardı.biz her ne kadar öyle sansak da yaşam günün birinde birilerinin çıkıp tek tek çözeceği sırların bir toplamı değildi.bütün sırları çözüldüğünde anlaşılıp kapağı kapatılacak okunmuş bir kitap değildi yaşam; yarım kalmış bilmeceleri,hiçbir zaman açıklığa kavuşmamış muammaları, çözülemeyen sırları ve olanca karmaşasıyla da yaşamdı.'

i am nobody

Listen to I'm nobody and I'm about to die by Rusted Doors on #SoundCloud
https://soundcloud.com/ru...nobody-and-im-about-to-di

Hiç kimseyim ve ölmek üzereyim isimli,harika bir enstrümantal.Gece içindir,geceye özeldir.

yazarların sevdiği 1 dizi 1 film 1 kitap karakteri

Dizi karakteri-Sherlock
Film karakteri-Sherlock
Kitap karakteri-Sherlock.